Perl 6 - the future is here, just unevenly distributed

IRC log for #fuel, 2014-03-10

| Channels | #fuel index | Today | | Search | Google Search | Plain-Text | summary

All times shown according to UTC.

Time Nick Message
00:07 xarses joined #fuel
01:14 justif joined #fuel
01:19 meow-nofer joined #fuel
01:20 meow-nofer__ joined #fuel
01:25 justif joined #fuel
01:55 xarses joined #fuel
02:45 IlyaE joined #fuel
04:01 designated trying to deploy with fuel 4.1 on ubuntu 12.04, but when it gets to package installation apt-get is failling, with "returned 100".  Does it not run apt-get update before attempting to install packagaes?
04:37 jeremydei joined #fuel
04:38 xarses joined #fuel
04:59 saju_m joined #fuel
05:27 xarses joined #fuel
05:55 saju_m joined #fuel
06:02 saju_m joined #fuel
06:19 dburmistrov joined #fuel
07:33 Ch00k joined #fuel
07:45 dburmistrov_ joined #fuel
08:03 evg joined #fuel
08:24 topochan joined #fuel
08:28 saju_m joined #fuel
09:04 saju_m joined #fuel
09:11 saju_m joined #fuel
12:09 Dr_Drache joined #fuel
12:10 dburmistrov joined #fuel
12:14 Dr_Drache good morning to whomever is awake
12:32 BillTheKat joined #fuel
12:34 dubmusic joined #fuel
12:44 TVR___ joined #fuel
12:47 BillTheKat joined #fuel
12:48 justif joined #fuel
12:56 Dr_Drache TVR___, I can't deploy again :P
12:57 Dr_Drache 4.1 broke my abilty to deploy.
12:57 TVR___ heh.. ubuntu?
12:57 Dr_Drache yea. none of the patches that got me going.
12:57 Dr_Drache are in the new build.
12:58 Dr_Drache and to make matters less than awesome.
12:59 Dr_Drache I can't get the old patches to download.
13:00 Dr_Drache so, I'm nearly undeployable (even with centOS)
13:00 Dr_Drache TVR___, how was YOUR testing?
13:02 TVR___ so far.. OK.. will have better results by EOD
13:06 Dr_Drache OK.. as better than 4.0?
13:06 TVR___ have not killed anything harsh yet.. so the failures in 4.0 have not been tested to see if resolved yet
13:06 Dr_Drache ahhh
13:21 TVR___ so... what is the purpose of the reset environment in the actions tab?
13:23 TVR___ does it do a clean re install of the environment?
13:27 Dr_Drache yes
13:27 Dr_Drache as a "redeploy"
13:39 dburmistrov joined #fuel
13:39 TVR___ verify networks works now
13:40 TVR___ however... if you try to change settings before the nodes come back up when you redeploy, it errors, but without any info
13:42 Dr_Drache so, need to let nodes come back up to bootstrap?
13:49 TVR___ yes... if the node and I mean all of them are not back up and descovered, and you try to change the settings tab, it will error but no-descriptively....
13:49 TVR___ it's a minor thing...
13:50 Dr_Drache kinda minor.
13:50 Dr_Drache but, that abilty is part of the feature set.
13:51 TVR___ well, I understand why.. all the nodes need to be up... also.. minor point is that some nodes come up as pending and some come up as discovered...
13:52 TVR___ it just needs a bit of polish.. no big deal... as it may be obvious, I am into the big settings and don't sweat the small quirks
13:53 TVR___ I am re-deploying to see how well that works
13:55 richardkiene joined #fuel
13:57 richardkiene_ joined #fuel
13:57 Dr_Drache TVR___, I don't understand why.
13:58 TVR___ why.. what? heh
13:58 Dr_Drache none of those settings in the settings tab go to the nodes until you deploy.
13:58 TVR___ ah.. ok.. got it
13:58 Dr_Drache so changing them before nodes are ready shouldn't matter.
13:59 Dr_Drache as in, in a fresh deploy, you can change them before.
13:59 Dr_Drache but I agree, not show stopping at all.
13:59 Dr_Drache not like "ubuntu unable to deploy"
13:59 TVR___ yea.. I can see that.... until you click deploy changes, as long as nothing is deployed, it shouldn't matter right?
13:59 Dr_Drache it shouldn't
13:59 Dr_Drache prob a quick fix for 4.1.1
14:01 Dr_Drache I THINK i got 4.1 to deploy cent on my hardware.
14:01 TVR___ the issue is.. once it resets the node, you would want it to verify it is ready for redeploy... so I bet it doesn't clear the list deployed until it has verified it is ready again... so most likely that clearing from it's database or whatever might need to be done sooner in the chain.. so like click redeploy, and have the first thing it does is at
14:01 TVR___ least flag it as out...
14:18 dburmistrov joined #fuel
14:18 jobewan joined #fuel
14:19 jobewan joined #fuel
14:25 TVR___ first redeploy was not successfull ... fluke? doing a fresh now..
14:49 mutex_ joined #fuel
14:59 rmoe joined #fuel
15:02 tatyana joined #fuel
15:20 crandquist joined #fuel
15:27 Dr_Drache TVR___, i got centOS going.
15:29 TVR___ nice..
15:29 Dr_Drache about 10 lines of editing, but got it
15:38 e0ne joined #fuel
15:57 rmoe joined #fuel
16:02 rmoe_ joined #fuel
16:03 angdraug joined #fuel
16:08 vkozhukalov joined #fuel
16:40 TVR___ joined #fuel
16:55 xarses joined #fuel
17:05 richardkiene joined #fuel
17:09 xarses joined #fuel
17:27 justif anyone else having issues with the 4.1 iso working at all?
17:32 Dr_Drache justif, it works.
17:33 Dr_Drache I can't say much else. the iso works
17:35 justif when I ran it anaconda died with an error parsing the kickstart file
17:37 Dr_Drache hmm, mine worked, and I was prob one of the first to download it
17:38 justif hmmm I am now thinking it might be iLO that is messing things up
17:39 justif same file works fine in workstation
17:39 Dr_Drache yea, I can't deploy unbuntu
17:55 dburmistrov joined #fuel
18:01 richardkiene joined #fuel
18:04 rmoe joined #fuel
18:08 BillTheKat joined #fuel
18:49 dburmistrov joined #fuel
18:58 dburmistrov joined #fuel
18:58 e0ne joined #fuel
19:07 justif i think my server is borked
19:08 Dr_Drache lol
19:08 justif wrote the img to a usb drive and it failed with the same error
19:08 justif so vm it is and that is working so fare
19:08 justif *far
19:09 BillTheKat joined #fuel
19:10 Dr_Drache justif, it's been realllllly quite here since they dropped 4.1
19:11 justif it has
19:11 justif kinda disapointed
19:11 justif lots of idlers tho
19:11 xarses joined #fuel
19:32 e0ne joined #fuel
19:35 rmoe joined #fuel
19:39 justif looks like ubuntu still does not like me
19:42 Dr_Drache well
19:42 Dr_Drache this in a deploy?
19:42 justif yea
19:42 Dr_Drache same here
19:42 Dr_Drache whats your issue?
19:42 justif after the first reboot it just sits at booting... after loading the pxelinux.cfg
19:43 Dr_Drache yea
19:43 Dr_Drache thats a script error
19:43 Dr_Drache I have a possible fix
19:43 justif orly
19:44 Dr_Drache yes
19:44 Dr_Drache let me find the file
19:46 Dr_Drache ok
19:46 Dr_Drache you need to edit :
19:47 Dr_Drache /etc/puppet/modules/cobbler/templates/scripts/pmanager.py
19:47 xarses joined #fuel
19:48 Dr_Drache (be easyer to pull it, edit, then push back)
19:48 Dr_Drache but you are looking for lines around line 906
19:48 justif ok
19:49 Dr_Drache hold on for the edits
19:49 justif sure, np
19:50 Dr_Drache these patches were already in, then discarded for 4.1
19:50 Dr_Drache anyway
19:50 fatboytim joined #fuel
19:50 Dr_Drache http://paste.openstack.org/show/73056/
19:50 Dr_Drache look for that section, lines around 906 (near the end)
19:51 Dr_Drache everything you will have will match
19:51 Dr_Drache but the last line.
19:51 Dr_Drache change to match mine.
19:51 Dr_Drache save, check perms. reboot fuel.
19:52 Dr_Drache then reboot nodes back into bootstrap.
19:52 Dr_Drache and try a NEW deploy.
19:52 Dr_Drache this doesn't get mine booting all the way.
19:52 Dr_Drache but, it might for you
19:53 dburmistrov joined #fuel
19:57 justif changes made, trying a new deployment
19:59 Dr_Drache make sure you reboot
19:59 Dr_Drache or shit will cover your fans :P
19:59 justif reboot the fuel node?
20:01 Dr_Drache yes
20:14 justif well that was weird
20:14 justif I hit the verify button on the network page
20:15 justif the nodes rebooted and started the deploy
20:15 dhblaz joined #fuel
20:16 Dr_Drache lol
20:17 dhblaz If my VMs get launched on one of my compute nodes they don't appear to get dhcp addresses.  Other compute nodes launching the same image work fine.
20:17 dhblaz Anyone know where to start troubleshooting? Fuel 4.0 with Neutron VLAN networking
20:18 Dr_Drache dhblaz, dhcp enabled?
20:18 Dr_Drache also
20:18 dhblaz Dr_Drache: what do you mean?
20:19 Dr_Drache well, where is the dhcp coming from, neutron?
20:20 dhblaz the neutron dhcp agent proxies the request to dnsmasq
20:20 dhblaz dnsmasq is controlled by pacemaker
20:22 Dr_Drache is DHCP properly turned on in the subnet?
20:22 Dr_Drache I'd assume yes.
20:22 dhblaz I believe so because it works for instances launched on other compute nodes
20:22 Dr_Drache since one node gets it.
20:22 dhblaz How would I check what you are asking about?
20:23 Dr_Drache admin tab (openstack dash) networks, click on network name, then click on edit subnet.
20:23 Dr_Drache then subnet detail.
20:25 dubmusic joined #fuel
20:26 dhblaz I see two network:dhcp
20:26 dhblaz one says Status up and the other says Status down
20:34 dhblaz Is anyone monitoring dhcp (or other services provided by neutron) via nagios?
20:34 justif i think i broke my fuel node, keeps deploying ubuntu. lol
20:36 dhblaz This is something you can probably fix in cobbler
20:39 dhblaz Go to https://<ip address of fuel master node>/cobbler_web/system/
20:39 dhblaz default username/password is cobbler/cobbler
20:39 dhblaz I believe the node should be marked as production
20:40 justif 404'd
20:41 justif removed system and got the page
20:42 justif i see default set as production
20:42 justif do I disable it?
20:44 dhblaz sorry url is
20:44 dhblaz https://<ip address of fuel master node>/cobbler_web/system/list
20:44 dhblaz Do you see the node listed there?
20:44 justif I see default and then node-1-5
20:46 dhblaz do you know which one is giving you problems?
20:47 justif all of them, I nuked the previous deployment of ubuntu and have a centos one now and keeps deploying ubuntu
20:48 piousbox joined #fuel
20:48 piousbox hello
20:49 piousbox "no nw_info cache associated with instance" when trying to assign it a floating IP. What can be causing this?
20:51 dhblaz ah
20:53 dhblaz justif: If you don't have any deployed nodes deleting node-[1-5] there should help.
20:53 dhblaz It will break things if they are supposed to be part of an existing cluster though
20:54 dhblaz The default system should say profile bootstrap
20:54 dhblaz that is the other thing that could be broken and cause the problem you are describing
20:58 justif seems to be working better already
20:59 dhblaz justif: good luck - I have to head out
20:59 justif thanks!
21:02 vkozhukalov joined #fuel
21:17 mutex_ so
21:17 mutex_ I came back in today
21:17 mutex_ and it seems like rabbitmq is broken on my cluster
21:17 mutex_ vncconsole requests are never completed
21:17 mutex_ I cannot restart the mq server
21:18 mutex_ if I kill -9 , then try to restart it says that it failed
21:20 IlyaE joined #fuel
21:23 mutex_ 'kernel pid terminated'
21:23 mutex_ what the heck
21:29 TVR___ anyone else having issues with deploying clusters?
21:31 justif yar
21:33 TVR___ my first install worked.. but could not create volumes... redeploy did not work... this is my second attempt to redeploy... hardware is same as used for always successful 4.0 deployments...
21:33 TVR___ I may need to investigate further rather than knee-jerk another redeploy if this doesn't work again
21:36 mutex_ oh dear
22:07 vkozhukalov joined #fuel
22:17 TVR___ mcollective now hates life.. great
22:27 mutex_ so turns out.. rabbitmq cannot recover from the situation I was in
22:27 mutex_ unless you shutdown all nodes, and restart
22:27 mutex_ from a rabbitmq perspective
22:52 TVR___ ok.. so there are some issues... aparently new ones, that need to be addressed...
23:07 xarses joined #fuel
23:42 dubmusic joined #fuel
23:54 IlyaE joined #fuel

| Channels | #fuel index | Today | | Search | Google Search | Plain-Text | summary