Perl 6 - the future is here, just unevenly distributed

IRC log for #openam, 2014-08-12

| Channels | #openam index | Today | | Search | Google Search | Plain-Text | summary

All times shown according to UTC.

Time Nick Message
01:47 ilbot3 joined #openam
01:47 Topic for #openam is now Chat about the OpenAM project - https://backstage.forgerock.com/#/downloads - OpenAM 11.0.1 is out!!! - OpenAM 10.0.2 is out!!! Channel logs at: http://irclog.perlgeek.de/openam/today
04:34 rghose1 joined #openam
04:52 ramteid joined #openam
07:03 rghose1 joined #openam
07:09 rghose1 joined #openam
07:32 hos001 joined #openam
07:36 KermitTheFragger joined #openam
08:02 aldaris joined #openam
09:17 rghose2 joined #openam
09:35 rghose1 joined #openam
09:36 aldaris joined #openam
09:58 metadaddy|vacati joined #openam
10:11 aldaris joined #openam
10:54 fatbloke joined #openam
12:46 MegaMatt joined #openam
12:50 fatbloke joined #openam
14:08 rghose1 updated config/auth/default/HOTP.xml and config/auth/default_us/HOTP.xml yet changes do not get reflected. restarted tomcat as well. why dos this happen, any ideas ?
14:08 MegaMatt it’s not pulling from default_us ? ;)
14:09 rghose1 I meant default_en :P
14:09 rghose1 typo
14:11 rghose1 I have the file in default and default_en
14:14 asyd pffff I'm wondering when it will possible to have something very simple, like a file, with ldap requests on active directory
14:33 rghose1 what is strange is that, the other xml files are being pulled properly.
14:33 rghose1 e.g. DataStore.xml works as expected
15:18 MegaMatt What change did you even make in it?
15:18 MegaMatt I’d make a small change, and then make sure I was calling that auth module direct to see it
15:18 MegaMatt and then if not, I’d check if it was getting loaded from somewhere else
15:19 asyd and be careful with browser cache, For example on openidm (i know it's totally different web frameworks etc) but safari still use an older version from its cache after change, while chrome show them...
15:19 asyd I spent 1h trying to understand why safari show me some text that wasn't on sources files
15:20 MegaMatt Yeah, restart the browser / clear cache is a good point
15:24 rghose1 I changed the text @MegaMatt
15:25 rghose1 Problem is when I try calling it directly, I get an Authentication Failed directly from OpenAM
15:25 rghose1 /openam/UI/Login?module=HOTP
15:25 rghose1 yeah I verfied with stat
15:25 rghose1 the said .xml does get accessed
15:25 MegaMatt So have you even gotten to the HOTP module in the chain?
15:25 asyd hmm iirc it's the expected behavior
15:25 rghose1 and does not look like a lookup issue
15:26 rghose1 yes, I have gotten to that chain
15:26 rghose1 module* in the chain
15:26 aldaris see CoreSystem and Authentication debug logs
15:26 rghose1 I have them unified and see no errors
15:26 rghose1 maybe I should make them more verbose
15:27 MegaMatt make them most verbose if you’re trying to troubleshoot something ;)
15:31 asyd just wondering, is there a forfeit some the one who builds openam trunk build? :)
15:32 MegaMatt I’m not sure I understand that sentence ..
15:32 asyd a punishment
15:33 MegaMatt Yes, there is, how did you know?
15:34 asyd n
15:35 rghose1 I do get this in Authentication Log: File/Resource is : /config/auth/default_en_US/HOTP.xml
15:35 aldaris what do you mean, asyd?
15:35 asyd because I managed some developpers few years ago ;) the one who submit something that break trunk build is someone who didn't test perfectly! so he paid the coffe for the team
15:35 rghose1 this file I did create
15:37 MegaMatt You did /config/auth/default/ and /config/auth/default_en .. Those come after default_en_US
15:37 aldaris well, unfortunately we don't have that atm :(
15:37 rghose1 I created that one as well
15:37 rghose1 just before doing this @MegaMatt
15:40 rghose1 I did find a typo though:  "Retunring from submitRequiredInfo"
15:44 rghose1 log: http://pastebin.com/nezfnZ2U
15:45 rghose1 didnt find anythng
15:49 MegaMatt I dunno man, I just edited my HOTP.xml and it works fine
15:49 MegaMatt I changed the button to say “submit HOTP” and it worked
15:49 MegaMatt I just edidit default_en/HOTP.xml nothing else
15:50 MegaMatt <Value> Submit HOTP </Value>
15:50 MegaMatt <input name="Login.Submit" type="button" onclick="LoginSubmit(' Submit HOTP '); return false;" class="button primary" value=" Submit HOTP ">
15:50 MegaMatt worked fine
15:54 rghose1 I was changing the header= text actually, let me try it out
15:55 rghose1 Yeah even that works for me
15:55 rghose1 try changing this: <Callbacks length="2" order="2" timeout="120" header="Please enter your One Time Password" >
15:55 rghose1 does not work for me
15:57 MegaMatt Please enter your One Time Password, or request a new one
15:57 rghose1 yeah that seems to be pretty much it, header changes are not reflected
15:58 rghose1 guess this is another bug in the HOTP module then
15:59 MegaMatt It worked fine for me man
15:59 MegaMatt Please enter your One Time Password!
15:59 MegaMatt That’s what I cahnged it to, and it worked fine
15:59 rghose1 :o
15:59 MegaMatt <Callbacks length="2" order="2" timeout="120" header="Please enter your One Time Password!” >
15:59 MegaMatt <h1>Please enter your One Time Password!</h1>
16:00 MegaMatt Works fine
16:00 rghose1 that is strange O.o
16:00 rghose1 maybe doing something very stupid
16:01 MegaMatt Gotta be, becuase it works just fine for me..
16:01 rghose1 the button text worked
16:01 rghose1 for me as well
16:01 MegaMatt The header worked fine too
16:02 rghose1 lemme pastebin my xml
16:02 MegaMatt I’m using 11.0.0
16:02 rghose1 same here
16:02 MegaMatt So, yeah, it works man....
16:02 MegaMatt heh
16:03 rghose1 http://pastebin.com/4RyKXHGk
16:05 MegaMatt yep
16:05 MegaMatt my xml is the same as yours
16:05 MegaMatt and it works fine, as soon as I get to the HOTP module in the chain, it shows the changes
16:07 MegaMatt try it on a new vanilla 11 install, works fine. Maybe you changed some other stuff or did something somewhere else … beats me.. All I know is I made your change in the default_en folder and it shows up as expected.
16:09 rghose1 I did make use patch for this https://bugster.forgerock.o​rg/jira/browse/OPENAM-2464
16:10 MegaMatt I don’t see why that would change anything with the XML displayed
16:10 rghose1 what is strange is that, everything changes other than the header :P
16:10 rghose1 yeah exactly so
16:16 aldaris joined #openam
16:54 aldaris joined #openam
17:37 aldaris joined #openam
17:53 ramteid joined #openam
18:21 aldaris joined #openam
19:01 aldaris joined #openam
19:06 aldaris joined #openam
21:30 aldaris joined #openam
22:04 aldaris joined #openam
22:50 aldaris joined #openam
23:27 aldaris joined #openam

| Channels | #openam index | Today | | Search | Google Search | Plain-Text | summary