Perl 6 - the future is here, just unevenly distributed

IRC log for #openam, 2014-10-30

| Channels | #openam index | Today | | Search | Google Search | Plain-Text | summary

All times shown according to UTC.

Time Nick Message
02:47 ilbot3 joined #openam
02:47 Topic for #openam is now Chat about the OpenAM project - https://backstage.forgerock.com/#/downloads - OpenAM 11.0.2 is out! Channel logs at: http://irclog.perlgeek.de/openam/today
04:17 rghose joined #openam
06:47 pfreixes joined #openam
07:26 KermitTheFragger joined #openam
07:55 rghose joined #openam
08:33 aldaris joined #openam
09:17 aldaris1 joined #openam
11:21 MegaMatt joined #openam
13:20 metadaddy joined #openam
13:45 SteveFerris joined #openam
14:40 z4ce joined #openam
14:46 z4ce joined #openam
14:48 z4ce We started getting errors like this after restarting the OpenAM Server:
14:48 z4ce 2014-10-29 13:51:16.176   Error 44472:7faabc927290 PolicyEngine: am_policy_init: InternalException in PolicyEngine::create_service, Message is Invalid argument., Status code is 2.
14:48 z4ce anyone seen anything like that before?
16:34 koven joined #openam
17:46 aldaris joined #openam
17:48 z4ce hello?
17:48 MegaMatt Hmm
17:49 MegaMatt Is that from the agent?
17:51 z4ce yes
17:51 MegaMatt Can happen for lots of reasons, I think
17:52 z4ce What is in indicating is happening?
17:52 MegaMatt You probably have to increase the logging to the max to see what it’s really complaining about
17:52 z4ce ah
17:52 MegaMatt Maybe you are now in a site configuration?
17:53 MegaMatt Or for some reason the agent can’t contact OpenAM?
17:53 MegaMatt Make sure the agent is able to connect via the port and such that you’ve provided
17:54 z4ce I've verified I can access the host
17:54 z4ce I've even watched a tcpdump between the two
17:54 MegaMatt So the agent is talking to OpenAM?
17:55 z4ce the last thing the server sends is XML with a big blog in a <subject>  tag
17:55 z4ce yeah
17:55 z4ce big blog = big blob
18:02 koven hi anyone knows when 12.0 will be out? I see in roadmap that it will be at the end of 2014 no accurate dates, thank you!
18:03 MegaMatt I think by the end of 2014 is all we can say
18:04 koven btw you know if 12.0 will have new 11.0.2 features and bugs corrected?
18:04 MegaMatt Yes, I believe they fix in trunk and then backport to 11.0.x
18:05 koven I see thank you MegaMatt!
18:11 z4ce I'll bbs :)
18:15 SteveFerris joined #openam
19:20 SteveFerris joined #openam
20:04 z4ce joined #openam
20:05 z4ce MegaMatt: So I turned up the logging.. and it helped.. it looks like the server is instantly invalidating everyone's sessions. When I go to the admin console and look athe current sessions it just says "Failed to get the valid sessions from the specified server.
20:05 z4ce "
20:06 aldaris oh that's failed crosstalk right there
20:07 z4ce what does that mean?
20:08 aldaris one AM server can't talk to the other
20:08 z4ce hmm it shouldn't be trying to talk to any other AM servers...
20:08 aldaris AM servers talk to each other
20:08 z4ce even if they've never been specifically configured to?
20:09 z4ce they have a discovery protocol or something?
20:09 aldaris "AM servers within the same deployment"
20:10 z4ce what defines the same deployment.. same subnet?
20:10 aldaris see admin console configuration - servers and sites page
20:10 z4ce yeah only one server in there..
20:14 z4ce it should be self-contained as far as I can tell
20:14 MegaMatt joined #openam
20:14 aldaris oh
20:14 aldaris there was an old bug about servers making external connections to themselves
20:14 MegaMatt oh?
20:14 aldaris that may be it
20:15 z4ce hmm
20:15 z4ce that sounds interesting
20:15 z4ce wb matt
20:15 z4ce I sent this while you were disconnected: MegaMatt: So I turned up the logging.. and it helped.. it looks like the server is instantly invalidating everyone's sessions. When I go to the admin console and look athe current sessions it just says "Failed to get the valid sessions from the specified server.
20:16 MegaMatt Oh, :D
20:17 z4ce the odd thing is.. it was working until we started opensso one day.. then it just stopped
20:18 z4ce trying to find the bug you're referring to aldaris.. any chance you have the bug ID?
20:23 aldaris well I could look
20:23 aldaris but it's late, and I'm lazy
20:23 aldaris :)
20:25 MegaMatt What versions are you using?
20:25 z4ce it sounds about right.. because this server has a couple of interfaces
20:25 MegaMatt Hopefully you’re on the latest agent
20:26 MegaMatt and OpenAM not SSO ;)
20:27 z4ce its fairly old.. someone else's config
20:33 z4ce Version: 3.1.0-Xpress
20:33 MegaMatt UPGRADE :D
21:04 MegaMatt joined #openam
23:05 MegaMatt joined #openam
23:40 balo joined #openam

| Channels | #openam index | Today | | Search | Google Search | Plain-Text | summary